Γίγαντες με σπανάκι και πράσο

και PARVEGANO Piquant & Nutty

Υλικά

1 κρεμμύδι, λευκό ψιλοκομμένο
1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
350 γρ σπανάκι (πλυμένο, καθαρισμένο)
400 γρ γίγαντες βρασμένοι
100 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
400 ml κρέμα καρύδας
5 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Nutty
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
Χυμό από 2 λεμόνια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες σε νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα τους αφαιρούμε από το νερό και τους βράζουμε σε φρέσκο νερό για 1 ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς).
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει το όγκο του.
Προσθέτουμε τους γίγαντες, τα μπαχαρικά, το PARVEGANO Piquant & Nutty και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το μάτι και ενώ είναι ακόμα καυτό προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε από πάνω με χυμό από λεμόνι.