Ζυμαρικά με μπολονέζ από φακές και

PARVEGANO Piquant & Nutty

Υλικά

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
300 γρ φακές μέτριες (που έχουμε βράσει για 5 λεπτά)
150 γρ φακές κόκκινες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
2 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
12 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Nutty
300 γρ ντομάτα κονκασέ
50 γρ τοματοπολτός
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
200 ml γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
Αλάτι κατά βούληση
400 γρ ζυμαρικά τρέτσε ή πένες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 120 λεπτά
Για 6 άτομα

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε αυτό το σημείο είναι καλό να έχουμε χαμηλή ένταση στη φωτιά για να βγάλουν τα σάκχαρα τους και να καραμελώσουν δίνοντας μια γλυκιά γεύση. Θα χρειαστούν 50- 60 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 60 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά. σε άφθονα αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τις φακές bolognaise.
Προαιρετικά, γαρνίρουμε με έξτρα  PARVEGANO Piquant & Nutty.