Κολοκυθόσουπα με κρουτόν, κολοκυθόσπορο και

PARVEGANO Sweet & Nutty

Υλικά

450 γρ κολοκύθα καθαρισμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 κουταλάκι του γλυκού ginger
900 ml ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Sweet & Nutty
Για το σερβίρισμα:
2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
60 γρ κολοκυθόσπορος ψίχα
2 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Sweet & Nutty
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
Για 4 άτομα

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το τζίντζερ και την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το τζίντζερ και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν όλα τα υλικά έχουν βράσει, αφαιρείτε λίγα υγρά από την σούπα και τα κρατάτε στην άκρη.
Προσθέτετε τις 4 κουταλιές PARVEGANO Sweet & Nutty και με ένα pimer περνάτε την σούπα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή και αν την θέλετε πιο υδαρή προσθέτετε στην σούπα από τα υγρά που έχετε κρατήσει στην άκρη.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το χωριάτικο ψωμί στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά ώστε να τα ψωμάκια να απορροφήσουν το ελαιόλαδο και να γίνουν τραγανά.
Σερβίρετε την σούπα σε βαθιά ατομικά μπολ με τα κρουτόν βουτύρου και πασπαλίζοντας με την ψίχα κολοκυθόσπορου και τις 2 κουταλιές PARVEGANO Sweet & Nutty.