Μανιτάρια σοτέ με φάβα και

PARVEGANO Piquant & Nutty

Υλικά

250 γρ portobello
250 γρ ασπρομανίταρα
250 γρ πλευρώτους
1 σκελίδα σκόρδο
120 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Nutty
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την φάβα:
1 φλιτζάνι φάβα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
4 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Nutty
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Για 4 άτομα

Εκτέλεση

Για την φάβα τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Κόβετε το κρεμμύδι για την φάβα στα 4, το σοτάρετε για 1 λεπτό, προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Συνεχίζετε συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 3-4 δάχτυλα πάνω από την φάβα και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά.
Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την σουρώνετε, κρατάτε τα υγρά που έχουν μείνει, και περνάτε την φάβα από ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτετε λίγα από τα υγρά που κρατήσατε μέχρι να πάρει την υφή της αρεσκείας σας.
Όταν η φάβα είναι έτοιμη προσθέτετε τις 4 κουταλιές PARVEGANO Piquant & Nutty και ανακατεύετε πολύ καλά.
Όση ώρα βράζει η φάβα, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα πλευρώτους, τα ασπρομανίταρα και τα portobello,σε φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την φάβα, δίπλα της τα σοταρισμένα μανιτάρια και πασπαλίζετε με το τις 4 κουταλιές PARVEGANO Piquant & Nutty, κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε και με λίγο ελαιόλαδο.