Μανιταρόπιτα

και PARVEGANO Savory & Nutty

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
½ φλ. ελαιόλαδο
500 γρ μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε φέτες
500 γρ μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς σπόρους
10 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Savory & Nutty
100 γρ τραχανά
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
150 γρ καρύδια χοντροκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για άρωμα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
8 κομμάτια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Προσθέτουμε το PARVEGANO Savory & Nutty και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον τραχανά που θα δέσει τη γέμιση.
Βράζουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά της.
Αφού κρυώσει η γέμιση ελαφρά, προσθέτουμε το καρύδι που θα δώσει γεύση σαν “κρέας”.
Τελειώνουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί 30 x 40 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας, αλείφοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη γέμιση μανιταριών και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας τα οποία λαδώνουμε ενδιάμεσα.
Χαράζουμε την πίτα στην επιφάνεια σε 8 κομμάτια, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.