Χούμους και

PARVEGANO Savory & Nutty

Υλικά

250 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα, άβραστα
6 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Savory & Nutty
1-2 σκελίδες σκόρδο
80 γρ ταχίνι
150 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (συν έξτρα για το σερβίρισμα)
1-2 λεμόνια (το χυμό τους)
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρο ή μαϊντανό (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Μπούκοβο (για το σερβίρισμα)

Χρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάζουν σε ένα μπολ με κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
Προσθέτουμε το  PARVEGANO Savory & Nutty, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε λίγο έξτρα νερό, περίπου 80-100 ml.
Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί και γίνει λείο και απαλό, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με έξτρα το ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.