Παντζάρια ψητά στο φούρνο με κουκουνάρι και μαϊντανό

με PARVEGANO Savory & Nutty

Υλικά

500 γρ παντζάρια
50 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
80 γρ κουκουνάρι
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
80 γρ vegan μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Savory & Nutty
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 χούφτα πράσινη σαλάτα (μιξ)
Αλάτι
Πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα παντζάρια. Τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και τα τυλίγουμε όλα μαζί.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.