Ριζότο με κάστανο και

PARVEGANO Piquant & Nutty

Υλικά

80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
400 γρ μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα στα 4
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια (καρέ)
250 γρ ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
1.800 ml ζωμό λαχανικών καυτό
8 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Νutty
60 ml λευκό κρασί
200 γρ κάστανα ψημένα, καθαρισμένα, χοντροκομμένα
Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς αλλά όχι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μια δόση από τον καυτό ζωμό στην κατσαρόλα με το ρύζι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος.
Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε την επόμενη δόση ζωμού και συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
Μετά από 20-25 λεπτά βλέπουμε ότι το ριζότο θα έχει μελώσει και χυλώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια,τα ψητά κάστανα και το PARVEGANO Piquant & Νutty.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα PARVEGANO Piquant & Νutty.