Φάβα με σοταρισμένα λαχανικά και

PARVEGANO Savory & Nutty

Υλικά

1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1 κολοκυθάκι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
8 ασπρομανίταρα
120 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Savory & Nutty
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την φάβα:
1 φλιτζάνι φάβα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
4 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Savory & Nutty
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Για 4 άτομα

Εκτέλεση

Για την φάβα τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Κόβετε το κρεμμύδι για την φάβα στα 4, το σοτάρετε για 1 λεπτό, προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Συνεχίζετε συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 3-4 δάχτυλα πάνω από την φάβα και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά.
Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την σουρώνετε, κρατάτε τα υγρά που έχουν μείνει, και περνάτε την φάβα από ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτετε λίγα από τα υγρά που κρατήσατε μέχρι να πάρει την υφή της αρεσκείας σας.
Όταν η φάβα είναι έτοιμη προσθέτετε τις 4 κουταλιές PARVEGANO Savory & Nutty και ανακατεύετε πολύ καλά.
Όση ώρα βράζει η φάβα, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά μαζί με την κόκκινη πιπεριά σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια, το καρότο και το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, τα ασπρομανίταρα στα 8 και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τα ασπρομανίταρα και τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη, για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε την σοτέζα από την φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με 2 κουταλιές PARVEGANO Savory & Nutty και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την φάβα, πάνω της σοταρισμένα λαχανικά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο PARVEGANO Savory & Nutty από πάνω.