Κριθαρότο μανιταριών και

PARVEGANO Savory & Nutty

Υλικά

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
50 γρ μανιτάρια πορτσίνι (αποξηραμένα)
300 γρ μανιτάρια σαμπινιόν, σε φέτες
300 γρ κριθαράκι μέτριο
8 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Savory & Νutty
100 ml κρασί λευκό
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
500 ml ζωμό λαχανικών (ζεστό)
Πιπέρι και αλάτι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Bάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο ζεστό ζωμό και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα και τα φρέσκα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το PARVEGANO Savory & Νutty και ανακατεύουμε.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει το κριθαράκι.
Προσθέτουμε το πιπέρι, διορθώνουμε σε αλάτι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με έξτρα PARVEGANO Savory & Νutty.