Κριθαρότο με λαχανικά και

PARVEGANO Piquant & Nutty

Υλικά

200 γρ κριθαράκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
800 ml ζωμό λαχανικών
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
6 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Nutty
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 21-23 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι, το καρότο, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με το πράσο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών κουταλιά-κουταλιά συνεχίζοντας το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να βράσει.
Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο προσθέτετε 4 κουταλιές PARVEGANO Piquant & Nutty μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το κριθαρότο.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το κριθαρότο λαχανικών με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το υπόλοιπο PARVEGANO Piquant & Nutty.