Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό

με PARVEGANO Piquant & Nutty

Υλικά

Για τη σάλτσα
500 γρ φρέσκες ντομάτες (πομοντόρια ή τοματίνια)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό φρέσκο
1-2 πρέζες ζάχαρη (προαιρετικά)

Για την μακαρονάδα
300 γρ ζυμαρικά της επιλογής σας (όπως για παράδειγμα φιογκάκια)
Ελαιόλαδο για το τελείωμα
3 κουταλιές της σούπας Parvegano Piquant & Nutty

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι σε πολύ μικρά κυβάκια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο αλλά όχι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για περίπου 40 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με Parvegano Piquant & Nutty.