
Βελουτέ σούπα πατάτας με πράσο και
PARVEGANO Piquant & Nutty
Υλικά
Για τη σούπα
1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια (σαν ζάρι)
2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
8 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Νutty
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε τέταρτα
2 σκελίδες σκόρδο
250 ml ρόφημα αμυγδάλου
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα κρουτόν
2 φέτες χωριάτικο ψωμί (κομμένες σε κυβάκια)
20 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Για 2 άτομα
Εκτέλεση
Για τα κρουτόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα ταψί τις φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένες σε κυβάκια.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Για τη σούπα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
Βάζουμε στη βάση του ταψιού το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την πατάτα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο.
Προσθέτουμε την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Έπειτα μεταφέρουμε τα ψημένα λαχανικά σε μια κατσαρόλα. Κρατάμε μερικά κυβάκια πατάτας και το ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σούπα μας.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κυβάκια πατάτας, κρουτόν και το ελαιόλαδο από το ταψί.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα PARVEGANO Piquant & Νutty.