Ριγκατόνι με vegan πέστο βασιλικού και

PARVEGANO Savory & Nutty

Υλικά

50 γρ πλατύφυλλο βασιλικό, φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ κάσιους(ψημένο και αλατισμένο)
20 γρ κουκουνάρι
90 ml ελαιόλαδο (έξτρα  παρθένο)
10 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Savory & Nutty
Αλάτι (προαιρετικά)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ rigatoni

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το βασιλικό και σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φύλλα του με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο παραπάνω ελαιόλαδο για να γίνει πιο ρευστό.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Τέλος γαρνίρουμε με μία κουταλιά της σούπας έξτρα PARVAGENO Savory & Nutty

Tip: Για να διατηρήσουμε το πέστο
Μεταφέρουμε το πέστο σε καλά αποστειρωμένο βαζάκι και προσθέτουμε από πάνω μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διατηρείται στο ψυγείο έως 10 μέρες.