Ριζότο με πράσο και κόκκινες φακές

με PARVEGANO Piquant & Nutty

Υλικά

80 ml ελαιόλαδο
4-5 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μικρό καρότο, περασμένο στον τρίφτη
5 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Nutty
300 γρ ρύζι αρμπόριο ή μαύρο
300 γρ κόκκινες φακές
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 λεμόνια (ξύσμα για τη διακόσμηση)
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το τελείωμα)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Βάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μια μέτρια φωτιά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λεπτοκομμένο πράσο (πράσινο και λευκό μέρος).
Προσθέτουμε λίγο (περίπου 50-80 ml) από το ζωμό.
Αχνίζουμε το πράσο, για να γίνει πιο ελαφρύ, να πιει όλα τα υγρά του και να μαλακώσει ελαφρά.
Αφαιρούμε το πράσο από την κατσαρόλα.
Ξαναβάζουμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ξερό με το φρέσκο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις φακές, το καρότο, το αχνισμένο πράσο, το  PARVEGANO Piquant & Nutty, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
Τέλος, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα και διακοσμούμε με έξτρα ξύσμα και λίγο ελαιόλαδο.