Γεμιστά

με PARVEGANO Piquant & Nutty

Υλικά

5 τομάτες
3 πιπεριές (για γεμιστά)
2 πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ρύζι (καρολίνα ή γλασέ)
4 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Piquant & Nutty
2 μέτρια καρότα κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια (ή περασμένα από τον τρίφτη)
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας σταφίδα
Αλάτι
Πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Για 4 άτομα

Εκτέλεση

Κόβουμε 1 φέτα απ’ την επάνω πλευρά της τομάτας (να μείνει ενωμένη με την υπόλοιπη τομάτα) και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της αφήνοντας αρκετή σάρκα πάνω στη φλούδα για να μην ανοίξουν τα γεμιστά.
Μεταφέρουμε την ψίχα σε ένα μπλέντερ.
Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και καθαρίζουμε από τα σποράκια.
Βάζουμε την ψίχα από την τομάτα στο blender και χτυπάμε μαζί με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να γίνει χυμός.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το μισό χυμό τομάτας, το καρότο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το PARVEGANO Piquant & Nutty, τα μυρωδικά, τις σταφίδες, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα στο ταψί μας. Προσθέτουμε τις τομάτες και τις πιπεριές.Γεμίζουμε τα λαχανικά μας μέχρι τα 3/4, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.
Τοποθετούμε και τις πατάτες ανάμεσα στις τομάτες και τις πιπεριές.
Τέλος περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό τομάτας από το blender.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα, το πρώτο μισάωρο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Έπειτα το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.