Vegan brownies

και PARVEGANO Sweet & Nutty

Υλικά

100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150 γρ χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
8 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Sweet & Nutty
150 γρ ταχίνι
150 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο για το ταψί

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπτά
8 κομμάτια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
Βάζουμε την κουβερτούρα στο μπολ, και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.
Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με τα στερεά και το PARVEGANO Sweet & Nutty.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί και μετά πασπαλίζουμε με κακάο για να μη μας κολλήσει το γλυκό.
Επιλέγουμε κακάο και όχι αλεύρι για να μην φαίνονται τα άσπρα στίγματα όταν το ξεφορμάρουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά.