Vegan carbonara μανιταριών

και PARVEGANO Savory & Nutty

Υλικά

80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
1 πράσο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
500 γρ μανιτάρια σαμπινιόν (κομμένα σε φέτες)
200 γρ μανιτάρια πλευρώτους (κομμένα σε λεπτές φέτες)
5 κουταλιές της σούπας PARVEGANO Savory & Nutty
1 κύβο λαχανικών (ή μανιταριών)
200 γρ κρέμα μαγειρικής κάσιους
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ κοντά ζυμαρικά όπως πέννες ή paccheri rigati
1 κλωνάρι μαϊντανό για διακόσμηση

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Για 2 άτομα

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Μπορούμε να τα σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά ή καλύτερα (για πιο γλυκιά γεύση) σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, την πάπρικα, την κρέμα κάσιους και το PARVEGANO Savory & Nutty.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γευστικά μας κριτήρια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε καλά να “ντυθούν” με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα PARVEGANO Savory & Nutty.